V meste ukončili 1. etapu rekonštrukciu divadelnej sály

10.05.2010 Stropkov

Stropkov 10. mája (TASR) – Mesto Stropkov ukončilo 1. etapu rekonštrukcie divadelnej sály kultúrneho strediska.
V rámci prestavby, na ktorú prispela sumou 100.000 eur vláda SR, sa uskutočnila úprava sociálnych zariadení, výmena rozvodov ústredného kúrenia, radiátorov, ako aj uloženie káblových sietí pre modernizáciu ozvučenia a osvetlenia.
\"Po odstránení starých sedadiel sa realizovala výšková úprava stupňov a zároveň bola uložená podlahová krytina. Samostatnou kapitolou sú nové sedadlá, ktorých počet sme síce zredukovali na 300, ale na druhej strane sa zvýšil celkový komfort pre verejnosť, \" konštatoval primátor Stropkova Peter Obrimčák.
Kultúrne stredisko začalo svojmu účelu slúžiť v 50. rokoch minulého storočia a odvtedy sa realizovala jedna rekonštrukcia, a to v rokoch 1969/1970. Okrem kultúrno-spoločenských podujatí, ktoré sa tu konajú, sú tieto priestory aj domovskou scénou dvoch divadelných súborov Ondavan a NO-TAK.
Ukončené práce sú však len časťou rozsiahlej modernizácie, ktorú si vyžiada tento kultúrny stánok. Peniaze na jeho ďalšiu rekonštrukciu plánuje mesto získať z medzinárodných programov. Podaním projektu \"Stretnutie kultúr Karpatského pohoria\", ktorý radnica plánuje realizovať v spolupráci s poľským partnerom Gminou Korczyna, sa uchádzajú o získanie nenávratných finančných prostriedkov vo výške 962.000 eur.
Podľa Obrimčáka chcú časť z týchto prostriedkov využiť na zlepšenie architektonického vzhľadu budovy, opravu strechy, zateplenie objektu, výmenu okien a nákup ozvučovacej a svetelnej techniky. V objekte by mali pribudnúť aj bezbariérové prístupy.
 

Vyberte región